Skip Navigation LinksDirector's-Message

Müdürün Mesajı

Yrd. Doç. Dr. Ramadan Eyyam
Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu

Bildiğiniz üzere küreselleşen dünyamızda en yaygın ve ortak iletişim dili İngilizce olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda İngilizce yaygın ve beynelminel bir bilim dili olarak da kabul edilmektedir.İngilizce Hazırlık Okulu'nda öğrenci hangi dil seviyesinde başlamış olursa olsun hedef tüm öğrencilerin dil öğrenimindeki potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak ve onlara katkı koyarak başarılı kılmaktır.

Hazırlık Okulumuzun amacı öğrencilerimizin kazandıkları fakültelerinde derslerini takip edebilecekleri bir düzeyde dil becerileri ile donatmaktır.

Yabancı Diller Birimimizde ise öğrencilerimize üniversite seçmeli derslerini kazandırmak ve 'bir dil bir insan' sloganıyla onlara İngilizce dili dışında çağdaş dünyada başarılı olmalarına katkı sağlamak amacıyla ikinci bir dil öğretmek (Almanca, Rusça, Yunanca, İspanyolca); yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimize günlük hayatlarını sürdürebilecekleri Türkçe dil becerileri kazandırmak amaçlı Türkçe kurslar düzenlemek; ayrıca hazırlık sonrasında fakülteleri İngilizce eğitim veren öğrencilerimize yine fakültelerindeki derslerini dahi iyi anlamaları ve başarılı olabilmeleri için akademik İngilizce ve Türkçe eğitim veren fakültelerimizde ise öğrencilerimize kendilerini İngilizce dilinde ifade edebilecekleri düzeyde bir öğretim yapmak amaçlanmaktadır.

Günümüzde eğitimin aslında en önemli amacı çok kültürlü birer dünya vatandaşı yetiştirmek ve bu çok kültürlülük sayesinde dünyadaki her türlü kültüre saygı duymayı ve hoşgörülü olmayı sağlamak, diğer uluslardan ve kültürlerden gelen kişilerle birlikte ve globalleşen dünyada aynı sınıfta eğitim almayı sağlamak ve onları kaynaştırmaktır. Onları yüksek standartlarda yüksek öğretimin gerektirdiği dil becerileri ile donatmaktır.