DAÜ YDİHO Öğrencileri “Çok Kültürlü Eğitime Giriş” Dersi Kapsamında Kıbrıs Kültürünü Yakından Tanıyor

Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2017, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda (YDİHO) MLDE 118 (Çok Kültürlü Eğitime Giriş) dersini alan öğrencilere Kıbrıs Kültürü’nü tanıtmak amacıyla dersin öğretim görevlilileri Ayşe Onut ve Fatma Galatyalı koordinatörlüğünde bir gezi düzenledi. Düzenlenen gezide öğrenciler İncirli Mağarası, Tatlısu Köyü gibi Kıbrıs Kültürü’nü yansıtan tarihi mekanlar hakkında bilgi edinip gözlem yapma fırsatı buldular. Öğrenciler Kıbrıs mutfağını ve lezzetlerini tanıyabilecekleri bir öğle yemeği ile etkinliği tamamladılar. Bol bol resim çekilen öğrenci grubu, yeni yerleri ve tatları keşfettikleri için memnun olduklarını dile getirdiler.

Çok Kültürlü Eğitime Giriş (MLDE 118) dersinin öğretim görevlisi Ayşe Onut “Öğrencilerden aldığımız dönüşler oldukça olumluydu. Kıbrıs kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlik sayesinde öğrenciler yeni yerler ve lezzetler keşfederken aynı zamanda kültür farklılıklarını keşfetme imkanıda buldular.” açıklamasında bulundu.