Sosyal Sorumluluk Projelerimiz 2022-2023 güz

Proje Öğretmeni: Eylem Akim

Proje Kodu: RNB Grup 1

Projenin amacı:

- Öğrencilerde çevreye karşı farkındalık oluşturmak, topluma ve çevreye karşı sorumluluk

duygusu yaratmak.

- Çevremizi daha yaşanabilir bir yer haline getirecek bir projede aktif rol almak.

Ziyaret 1:  Doğa Yürüyüşü, Büyükkonuk Köyü

Amaç: Öğrencileri doğayı gözlemlemeye ve daha fazla çevre bilinci kazanmaya yönlendirmek.

Yedek Plan: Havanın açık hava etkinlikleri için uygun olmadığı durumlarda öğrenciler sınıflarında çevre sorunları ile ilgili broşürler hazırlayacak ve binayı dolaşarak konuyla ilgili farkındalık yaratmak için broşür dağıtacaklardır.

Ziyaret 2:  Çöp Toplama, Bedis Piknik bölgesi/ Glapsides

Amaç:  öğrencileri çöp toplama faaliyetlerine dahil etmek ve geri dönüşüm bilincini artırmak.

e-mail: eylem.akim©emu.edu.tr

Proje Öğretmeni: Filiz Kavaz

Proje Kodu: RNB Grup 2

e-mail: filiz.kavaz©emu.edu.tr

Proje Öğretmeni: Heves Sorguç

Proje Kodu: RNB Grup 3

e-mail: heves.sorguc©emu.edu.tr

Proje Adı: Rainbow

Proje Öğretmeni: Osman Deviren

Proje Kodu: RNB Grup 4

e-mail: osman.deviren@emu.edu.tr

Proje Öğretmeni: Mehşen Ercanlar

Proje Kodu: ILB Grup 1

-Öğrencileri kitap (okumanın) önemi konusunda bilinçlendirmek.

- Akademik yazma, okuma ve dinleme iletişim becerilerini ve bilgilerini geliştirmek.

Ziyaret 1:   Lefkoşa'da bulunan birkaç kitap dükkanı ziyareti

Ziyaretin amacı:  Personeli ve ziyaret edilecek olan mekanları gözlemlemek; takip eden sınıf etkinlikleri için not almak, personelden bilgi almak ve fotoğraf çekmek.

Ziyaret  2:  DAÜ Kütüphanesi Ziyareti ve Oryantasyonu

Ziyaretin amacı:  Personeli ve DAÜ Kütüphanesini gözlemlemek ve takip eden sınıf etkinlikleri için not almak. (Öğrenciler DAÜ kütüphanesi ve personelini gözlemleyecek ve takip eden sınıf etkinlikleri için onlarla sohbet edecek, bilgi isteyecek, notlar alacak ve fotoğraf çekecekler).

e-mail: mehsen.ercanlar@emu.edu.tr

Ofis telefon numarası: 6302166

Ofis No: PREP 314

Proje Öğretmeni: Riham  El-Bodon

Proje Kodu: ILB Grup 3

e-mail: riham.elbodon@emu.edu.tr

Ofis telefon numarası: 6302166

Ofis No: PREP 314

Proje Öğretmeni: Sara Balakrishnan

Proje Kodu: ILB Grup 4

e-mail: sara.balakrishnan©emu.edu.tr

4649a34a-cdb1-4b14-9ca4-28fc9736bfc7

Proje Öğretmeni: Şenay Artürk

Proje Kodu: ILB Grup 2

e-mail: senay.arturk@emu.edu.tr

Proje Öğretmeni: Arzu Cevher Onbaşı

Proje Kodu: TCC Grup 2

Projenin Amacı: 'Kıbrıs Türk Kültürünü Keşfetmek' Toplumsal Katılım Projesinin amacı, öğrencilerimizin Kuzey Kıbrıs geleneklerini ve kültürünü öğrenmeleri ve deneyimlemeleridir. Öğrenciler Kuzey Kıbrıs'ı öğrenerek yerel toplumla daha kolay bütünleşebilecek, dostluklar kurabilecek, kendi kültürleri hakkında bilgi paylaşabilecek ve kendi beceri ve yeteneklerini geliştirebileceklerdir. Genel olarak, bu proje öğrencilere Kıbrıs Türk kültürü hakkında farkındalıklarını artırma ve kendi kültürleriyle karşılaştırma fırsatı sunar.

Bu projenin amacı, Türk ve yabancı öğrencilere Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak olduğundan, Kıbrıslı öğrencilerin başka projeler için kayıt yaptırmaları rica olunur.

ZİYARET 1:  Arabahmet Camii, Derviş Paşa Konağı, Büyük Han ve Selimiye

Camii (Kıbrıs kültürünü ve tarihini gözlemlemek için yapılacak Lefkoşa ziyareti)

ZİYARET 2:. Salamis Harabeleri, Bogaztepe ve Turnalar Köyü (Kıbrıs köy hayatını gözlemlemek ve Kıbrıs Türk yemeklerini tatmak için yapılacak olan ziyaret).

Ofis No.: Prep 319                 Ofis telefon numarası : 6301074

e-mail: arzu.cevher©emu.edu.tr