Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Mesleki Gelişim Semineri Düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2017, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (DAÜ YDİHO) akademik personele yönelik mesleki gelişim semineri gerçekleştirdi. Berberoğlu Yayınevi ve Pearson Education sponsorluğunda, LEAD Turkey eğitim kurumu direktörü J.T. Rehill tarafından verilen seminere akademik personel yoğun ilgi ile katılım sağladı. YDİHO Müdürlüğü tarafından planlanan ve YDİHO Mesleki Gelişim Birimi tarafından organize edilen söz konusu seminer sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sabah oturumunda, dil öğretiminde etkili ölçme ve değerlendirme konusu üzerinde durulurken, ikinci oturumda ise dil öğreniminde öğrenci özerkliği ve bağımsız öğrenme konuları irdelendi.

Sınıf uygulamaları ve öğrenci özerkliğini geliştirmeye yönelik sunumların yapıldığı seminerde öğrenme tarzları ve sınıfta farklılaşma konularının üzerinde duruldu. Seminerde ayrıca bütün öğrenme tarzlarını destekleyen öğretim yöntemleri anlatılarak öğrencinin bireysel gelişimi için geliştirilmesi gereken yollar tartışıldı. YDİHO tarafından yapılan açıklamada seminerde gelişen teknoloji ve değişen öğrenci profilleri nedeniyle farklılaşan sınıflar için gerçek hayata dair stratejilerin aktarıldığı belirtilerek öğretmenlerin verimliliğinin arttırılmasının hedeflendiği, ve bu tür mesleki gelişim seminerlerinin tüm yıl boyunca devam edeceği bilgisi verildi.